Var är grabbarna?

05:30, klockan ringer. Är jag en idiot? tänker jag men går ändå upp. Velar runt lite, korvar på mig löpartightsen, dricker ett glas mjölk och käkar några russin, pussar Kärleken (som ligger lååångt ned i kuddarna för att göra det extra jobbigt att gå) and then I’m out.

Med stöd av världens samlade artistelit i Spotify i lurarna ger jag mig iväg mot Hagaparken. Jag möter nästan ingen; en beige tant och en nästan tom buss. I parken är det helt lugnt och jag undrar var resten av Stockholms löparpigga är. Plötsligt ser jag en vit arm försvinna runt en kurva och jag har fått ett mål. En vit arm att tävla mot. Dagens första möte med en motionär är en man. Under mitt 40 min korta löppass möter jag tre män och kanske 15 kvinnor. Var är grabbarna? Eller är det så att det bara är vi kvinnor som är lurade i livslabyrinten och tror att vi måste hinna med så mycket att vi är ute och viftar i en park klockan sex en måndagsmorgon? Eller håller kvinnorna på att gå om männen? Har männen blivit fat and happy? Har inga svar, vet bara att min egen grabb, han som gastade om att jag skulle ta nycklar med mig innan jag gick för att han skulle träna, ligger kvar i sängen när jag kommer hem.

Så ett par rader om passet. Det kändes tungt, kroppen var seg. Låt vara att det är innan frukost men i alla fall. Den som såg mig skulle skratta och framförallt inte tro att det var jag. Tränar och tränar men löpningen, de flesta skulle kanske kalla det jogging, kommer jag ingen vart med. Det går långsamt och trögt. Jag försöker experimentera med lite olika steg, benpendel etc. men ingenting känns effektivt. Någon som känner en löparcoach?

Avslutar med en bild på min mage. Inte för att jag tror att ni är så intresserade, mer för att jag vill se om det hänt något om ett par veckor. Slänger med en bild på min grabb också där han ligger och drunknar i kuddarna.

Annonser

1 thought on “Var är grabbarna?

  1. Ping: Snabbare but still no boys | Dåligt samvete

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s