Ny kategori: Heidi Testar

Idag blev det en tur till ett annat SATS än jag brukar gå till. Tillsammans med min sköna kompis Therese blev det ett spinningpass nu på morgonen på SATS Regeringsgatan och det var när jag kom dit jag kom på att jag faktiskt betalar det där guldkortet för att kunna träna på olika anläggningar men inte utnyttjar det särskilt mycket. Eftersom omväxling förnöjer har jag nu bestämt mig för att dra runt på lite olika SATS-anläggningar och testa dem. Mina ”hemmaanläggningar” är Odenplan och Bromma och de ska jag också recensera men först ut blir alltså Regeringsgatan.

Det är en ganska anspråkslös entré men när man kommer ner i lokalen är det väldigt stort och trevligt. Personalen i receptionen var jättetrevlig och önskade mig välkommen. Det kändes bra så ett plus där. Omklädningsrummet var faktiskt en positiv upplevelse. Det brukar ju inte vara något speciellt med omklädningsrum men detta var riktigt fint. Högt i tak, sådana där bra höga skåp utan konstiga vinklar och det luktade riktigt fräscht och rent. Väl ute i gymmet blev jag också positivt överraskad. Det var högt i tak, ganska rymligt och så fanns det en klättervägg! Skoj!

Som jag nämnde tidigare blev det ett spinningpass på 30 minuter också. Passet var bra men jag vet inte om jag blev spinningfrälst. Jag svettades som en karl och visst kändes det i benen men… jag vet inte. Det var inte helt outhärdligt men det kändes fånigt att sitta i en sal med träningscyklar och låtsas att man cyklade upp för en backe. Å andra sidan är det väldigt bra att cykla för mina knän så det blir helt säkert fler pass men kanske inte så ofta.

Efter spinningen blev det lite styrka. Jag botaniserade bland vikter och stänger och lyckades träna rygg, axlar och biceps. Som vanligt när jag inte har någon som pushar på mig och säger vad jag ska göra blir det mest lite fjuttande men bättre-än-nollprincipen gäller så jag är nöjd. Avslutade med mage på pilatesboll, balansplatta och stretch. Jag tar mig sällan tid att stretcha, vilket är jättedumt, så from now on ska jag bli bättre även där.

Summering då, denna första recension i kategorin Heidi Testar. SATS Regeringsgatan får höga poäng, vi drar till med 9 av 10. Nästa gång jag går dit ska jag testa klätterväggen!

Försökte ta lite bilder men det blev inte jättebra. Har bytt ner mig till en iPhone 3G eftersom min 3Gs gick och dog och kameran är avsevärt sämre på den här. Det var också lite halvknivigt att ta kort på sig själv samtidigt som man tränade men den suddiga turkosa klumpen mitt i bild är jag.

9 thoughts on “Ny kategori: Heidi Testar

 1. Ping: icecrown | oj snart är det augusti!

 2. Ser fint ut! 🙂 Kul med flera alternativ. Här finns bara ett. Det är fräscht men väldigt litet. Det duger dock och om man går dit vid rätt tid så har man hela lokalen för sig själv.

  • Det ena stället jag tränar på, Bromma, är också litet men det duger alldeles utmärkt ändå. Var tränar du? Kikade lite i din blogg och såg att du håller på med karate, vilken stil? Tävlar du något?

   • Ja, shotokan karate. Har grönt bälte just nu, men tagit en paus för att fokusera på styrketräningen ett tag. Inte tävlat hitills men när jag börjar igen funderar jag på att skriva upp mig på en tävling som lite motivation.

    • Ibland måste man ta en paus för att hitta inspiration. Jag tog en paus på tre år lite drygt innan jag hade lust att komma tillbaka igen. Testa att tävla, det är riktigt roligt och man märker hur man når en högre nivå med träningen. Det peppar verkligen mig i alla fall.

 3. Spinningklasserna varierar oerhört beroende på vilken instruktör som kör passet. Många instruktörer är mer eller mindre tondöva och har svårt att förstå koplingen mellan BPM och kadens. Den klass som SATS kör 25 min och som hänger ihop med core är också rätt tråkig. Testa att köra en blå 55 min klass istället och se hur du känner inför spinning efter det. Men som sagt det är ingen garanti för att du kommer att gilla den för det, bra eller dåligt beror helt på vilken instruktör det är.

  • Will try it out! Var tränar du? Träningsdate?
   Största anledningen till att jag inte riktigt fastnar för det är att jag inte riktigt känner mig road av att trampa när det inte är på ”riktigt”. Jag vill se backen jag trampar uppför, se vart jag är på väg. Men bra träning är det, no doubt.

   • Jag förstår hur du tänker. Klart vi ska ha en träningsdate. Hur ser kommande vecka ut? Jag tränar på SATS, brukar mest gå på Globen, Liljeholmen, Hornstull. Hötorget, Zenith och Medborgarplatsen.

    • Veckan är rätt öppen efter onsdag. Återgår till jobbet idag men det går alltid att stoppa in pass lite här och var! Jag brukar vara mest i Bromma eller på Odenplan men jag testar gärna andra ställen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s