The world of hemmaträning

Inte behöver man ha ett dyrt träningskort för att komma i bättre hälsa!

Jag hade verkligen ingen lust att svettas på gymmet idag, eller ens lämna hemmet for that matter. Istället tänkte jag att mitt liv är rätt så stressigt och alla säger till mig att jag måste lära mig koppla ner och frågar sedan om jag har testat yoga. Ja, säger jag. Dötråkigt. Händer inget. Jag vill ha puls och svettas. Nå, idag när jag inte ville det så kändes det som att jag skulle kunna prova lite yoga då. Letade fram några yoga for beginners-klipp på youtube, bytte om, släckte ned hela lägenheten och tände en brasa och en hiskelig mängd ljus. Puttade bort vardagsrumsbordet, vred till skärmen och klickade på play.

De första två klippen var inte så bra men de var ok som uppvärmning. Det är rätt svårt att fokusera på att göra rörelserna rätt, andas och samtidigt kolla på skärmen vad man ska göra. Blev inte så fokuserat alltså. De två sista var dock bra tyckte jag (om man tar sig förbi det halvsega introt…). Särskilt de sista repetitionerna på sista klippet gick bra. Då hade jag liksom satt rörelsen och kunde fokusera mer på hur kroppen kändes. Och jag tror att jag hajar grejen. Det blev ett par sekunder där på slutet när jag verkligen kände hur kroppen var och poängen med att andas.

Alltså, jag har yogat i sammantaget ca 40 minuter; kostade gratis, mår bättre, fryser inte och känner mig rätt tillfreds. Couch potatoes: Finns ingen anledning till att beklaga sig över budget och man behöver ingen utrustning (jag la en handduk på vardagsrumsmattan och hade strumpor på för att inte halka runt). Bara att sätta igång och arbeta bort det dåliga samvetet!

Nedan finns klippen jag körde efter.

1 thought on “The world of hemmaträning

  1. Ping: Finlir och nötande | Dåligt samvete

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s