En vecka in i 2011

Hur har det gått för oss tappra som sagt hejdå till godiset?
Jag har inte fått några indikationer på att vi fallit för trycket någon av oss. För egen del är jag halvt förbannad på mig själv för att jag alltid ska vara så drastisk, det är kanske att gå till överdrift att göra sig av med godis under ett helt år. Det är ju väldigt gott och jag tänker på all Lonkafudge jag kunde ha ätit. Å andra sidan har jag faktiskt inte varit sugen på godis. Alls. En stor prövning trodde jag skulle vara efter-maten-suget när vi hade fredagsmysmiddag igår kväll – men nada. Jag åt min mat och var inte sugen på att äta mer. Big WIN!!! Det hade varit hemskt jobbigt att bli av med all den extra energin igen. Då hade det mest varit ett nollsummespel. Det är spännande hur mycket som egentligen är mentalt. I slutändan är jag nöjd med mitt beslut att ditcha snasket, min kropp kommer att må mycket bättre av det!

Jag har bett om lägesrapporter från de andra och nedan finner ni några. Glöm inte att kika in på deras bloggar och ge dem pepp!

Lisa på Silverscreen skriver följande:
Det har varit lättare än jag trodde att inte äta godis. Nästan obefintligt godissug och jag har utan problem motstått godisskålen när jag varit bortbjuden. Jag är riktigt riktigt stolt över mig själv! Nu är det bara 51 veckor kvar 🙂

Cath på Maradrömmar skriver och bildbloggar om alla frestelser den första veckan erbjudit. De var inte få men hon stod emot! Kika in på hennes bloggpost och kolla på allt! Jag är sjukt impad!

Sanna på Sanape har legat sjuk den stackarn och knappt ätit mat alls. Så här skriver hon själv:
Det har varit en oväntat lätt första vecka eftersom jag varit sjuk och knappt lyckats få i mig mat. Men på nyårsdagen gick vi för att köpa middag, och utan att tänka på det plockade jag med mig vindruvor och mörk choklad. Insåg tabben när jag kom hem och gav bort den som en ”sen julklapp” istället, och nöjde mig med vindruvor. Som helt ärligt är fantastiskt mycket godare än någon choklad.

Glöm inte bort de andra fantastiska personerna som också kör utan godis!


7 tankar på “En vecka in i 2011

 1. Det har gått skitbra för mig. Jag har varit extremt sugen en gång, men jag stod emot. Dessutom DRÖMDE jag att jag mulade i mig knäck och det var fantastiskt gott men samtidigt så fick jag ont i magen av allt jag åt haha. Det var en intressant dröm! Jag har däremot ätit en jättegod och jättelätt sorbet istället för fredagsgodis: Cirka 2 dl frysta bär (jag tog hallon och jordgubbar), 1 msk florsocker och ca 3 msk apelsinjuice (jag pressade några apelsiner och gjorde egen). Mixade allt ihop och sedan åt jag tillsammans med kiwi och passionsfrukt. Fantastiskt gott! 🙂 Skulle säkert fungera utan florsockret också, ska pröva det nästa gång!

 2. Hejja! Riktigt bra jobbat 🙂 Jag tror mycket är rent mentalt, när det väl blir naturligt att inte välja godis så blir det också lättare.

  Paula: Det lät som en riktigt god sorbet, ska testas om suget sätter in!

 3. Hej! Hittade hit via en länk hos Sparkibaken. Det där med godisförbud är egentligen inte särskilt svårt, bara man bestämmer sig för att sluta på riktigt! Jag höll faktiskt uppe i 6.5 år – från att jag var 12 till 18,5. Det låter jättemycket, men suget försvinner faktiskt. Nu, däremot, är jag den största godisgris världen skådat och får verkligen anstränga mig för att inte slänga i mig allt godis på en gång. 😛

  Lycka till!

  /Alexandra

  • Kul att du hittade hit och tufft att du inte käkade godis på 6,5 år! Vad gjorde att du bestämde dig för att börja?

   Egentligen är godis inte ett problem för mig, det är belönings- och tröstbeteendet jag vill åt. Du vet man unnar sig nåt gott för att man varit duktig eller känner sig lite låg. Det, och så vill jag göra mig av med vanan att konsumera av extra energi. Energi kroppen faktiskt inte behöver. Jag har nog blivit av med sötsuget som sådant men beteendet är kvar.

   • Det var nog egentligen bara ett ”ryck”, jag bara bestämde mig för att sluta, utan någon egentlig anledning. Jag känner igen det där beteendet, det är lite samma ”problem” som jag har. I alla fall belöningsbeteendet, men inte så mycket när jag är låg, då faller jag inte dit på samma sätt…

    Verkligen en väldigt läsvärd blogg du har, den ska läggas till i bloglovin direkt! 🙂

    /Alexandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s