Therese Johaug – vilken kvinna!

Såg ni klättringen i Tour de Ski? SÅG NI???

Fy 17 vad stark hon var Therese Johaug. Hon bara flög förbi allt och alla! Hon är definitivt uppe på listan över förebilder.

Även Charlotte Kalla gjorde ett fint lopp på den sista etappen och slutade femma. Ytterligare en fantastisk förebild som jag ibland använder som mental pepp.

Bild lånad från langd.se.

4 thoughts on “Therese Johaug – vilken kvinna!

  1. Jo man såg ju det, men jag kan inte riktigt hålla med. Skulle alla ha den vikt som Jouhag har skulle hennes presentation inte var så stor, alla skulle åka lika fort, tänk på att hon näst intill har anorexia. I Norge bävar dom för hennes framgång ska leda till att många flickor börjar banta och bli anorektiker. Självfallet en som väger ner mot 40 kg kan åka mycket fortare än dom som ligger runt 60 kg, hon behöver inte lyfta c:a 20 kg för varje bentag.

    • Absolut. Du har rätt i att hennes fysiska förutsättningar för klättring var bättre än många andras. Och jag hoppas verkligen inte att det får den typen av konsekvenser som du beskriver. Johaug åkte ju fort även på de platta delarna och där hade ju alla lika förutsättningar och jag tycker ändå inte att man ska förminska den ansträngningen hon gjorde för att åka sig till en andraplats. Jag är helt övertygad om att det brände på bra med mjölksyra i hennes ben också.

      Kul att du hittat hit och tog dig tid att kommentera!

  2. Ping: Therese Johag! Saknar ord! | Dåligt samvete

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s