Guyaken från ingenstans

Jag hade en dröm häromnatten. Jag drömde att jag var mitt uppe i en karatematch och var riktigt fokuserad på att det skulle komma en fint eller en kesame innan en attack. Istället kom det en guyak från INGENSTANS och jag vaknade med ett tjong av slaget i magen. Kvällens karateträning har således ägnats åt att öva på just den – guyaken från ingenstans.

Jag har övat så det bränner i tassarna men ändå var jag inte ens nära att komma det jag ”såg” i drömmen. En perfekt guyak som kommer från ingenstans. Det fanns inte en suck att jag lyckades parera den och jag vill kunna sätta den på en tävling. Det skulle vara så klockrent.

För er som inte håller på med karate kan jag säga att kesame (uttalas som det låter) och guyak (uttalas [‘jack]) är två typer av slag. Det första slås med främre handen mot huvudet och det sista mot kroppen eller huvudet och utförs med bakre handen. Man står alltså lite snett i karate i utgångsställningen. Se bilden nedan på, eh en variant av grundställning. Det hela ser helt corny ut och visar helt klart att iPhone har sina brister som kamera. Jag hade planer på en fotoserie som visar er slagen ovan men det blev bara scheiss. Skulle självklart också fotat i dojon och inte hemma men nu blev det så.  Men vem vet, Disco-karate kanske catches on?

Annonser

2 thoughts on “Guyaken från ingenstans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s