Kändis på besök: Greger Sundin!

Nu alla triathlonvänner har ni något att bita i! Min kollega Hella är kusin med triathlonlegenden Greger Sundin, en av två i Svergie som tävlar i ultradistanser. I slutet på förra året tävlade han i Double Deca World Challenge i Mexico. Ett bra tag låg han också i ledning men slutade till sist på en otrolig tredje plats. En double deca är, för er som undrar, en Ironman x 20. En vanlig Ironman är simning i 3,8 kilometer, cykling i 18 mil och därefter ett maratonlopp på 42.195 meter så ni kan ju fatta vilken prestation han har gjort!

Idag kom Greger förbi kontoret för att träffa Hella och jag passade på att ta en bild och prata lite med honom. Han berättade bland annat att det tar ganska lång till att mentalt återhämta sig från en sådan tävling. Rent kroppsligt går det rätt fort, bara någon månad, men huvudet hänger inte med. Han berättade också om en italienare som har jätteproblem med att bara se en cykel eller kliva över en entrématta eftersom den påminner honom om mattan man sprang över varv efter varv på tävlingen.

Vi pratade lite om framtiden också och Greger har planer på att starta en triathlonportal och hjälpa triathleter med coachning och tips för att de ska nå sin fulla potential. Hade jag varit aktiv i sporten hade jag definitivt tagit hjälp av honom. Han har bland annat hjälpt grundaren bakom Tjörn Triathlon att klara Ironman på Hawaii.

Vi ser inte ut att vara på samma ställe, Greger och jag. Fryslorten Heidi har en tjock halsduk och fräscha Greger kör somrigt i piké. Haha!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s