Katastrof: Träningsförbud!

Stuntmannen läser min blogg och tycker att jag fokuserar för lite på rehab och för mycket på allt annat så i morse gav han mig träningsförbud för all annan träning än rehab. What’s up with that? Hur ska jag överleva detta? Det som gör träningen så härlig och rolig är att ta i, svettas, lyfta på vikter, springa långt och känna sig sopslut. Att sitta och vifta på benen med två kilosvikter eller sprattla med gummiband är inte ens en tjugondel så roligt. Dessutom kan man ägna massor med tid åt det utan att känna att man tränat.

Det ger mig tre val som jag ser det:
A: Göra som han säger
B: Göra som jag vill men mörka det
C: Kombo av de båda och köra rehab och allt annat skoj i smyg á la Lotta på Bråkmakargatan

Jag tänker att det smartaste valet är nog A men att lite civil olydnad måste till för att jag ska hålla mig sane. Vi får se.

Jag har i alla fall till slut bestämt mig för att jag vill tillbaka in i gin och ställa mig på mattan igen. Vet inte om jag vill tävla men jag vill känna flowet av karaten igen. Fast jag måste erkänna att jag är lite rädd för fler skador. Inte så mycket den långsiktiga konsekvensen av dem utan mer smärtan och den extremt obehagliga känslan man får i kroppen när det går åt helvete. Det är svårt att beskriva den men den riktigt skär genom hela kroppen. Fast om jag följer alternativ A slipper jag förhoppningsvis det.

20111020-211449.jpg

3 thoughts on “Katastrof: Träningsförbud!

 1. Lite diskret olydnad [as in skadefri] kan väl aldrig sitta fel [kom ihåg att inte blogga om det bara…] 😀

  Har fått för mig att det är tävlingsmomentet du gillar, kan man inte tävla i kata? Inbillar mig att det kanske är mindre risk för skador i förutbestämda mönster vs fight?

  Själv har jag något sorts outtalat mål att köra uppvisning, för tävla gör jag inte [möjligtvis om det finns en seniorklass]. Oops, did I just say that out loud…?

  • Jo, tävlingar triggar mig och det är en härlig känsla att stå smånervös och vänta på att en match ska starta. Men jag försökte vara vuxen och ta en sak i taget. Kanske ska satsa på att bli bältessamlare istället.

   You did say it!

 2. Ping: Den torraste träningen ever | Dåligt samvete

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s